LimburgActueel.beNieuwe thuis voor veertigtal lindebomen in Neerpelt

Door Redactie - 21 juni 2016 - 3910 - Actueel

De gemeente startte eind maart met het verplanten van lindebomen in de Norbertinessenlaan. Deze verhuisden naar de gemeentelijke begraafplaats De Roosen, het scoutsterrein aan de Roosendijk, de Kanaalsdijk en het Regenboogplein. Reden voor deze ingreep is de vaststelling dat de lindebomen, die midden jaren 90 in de Norbertinessenlaan werden geplant, volwassen waren geworden en steeds meer ruimte innamen. De te korte afstand tussen de bomen ging ten koste van hun ontwikkelingsmogelijkheden.

Nieuwe thuis voor veertigtal lindebomen in NeerpeltIn plaats van de bomen te rooien, koos de gemeente voor de moeilijkere maar betere oplossing om een veertigtal bomen te verplanten. Het gemeentebestuur probeert bij de herinrichting van straten en pleinen zoveel mogelijk bomen aan te planten. "Bomen zorgen immers voor een frisse en groene aanblik, zijn belangrijk in de woonomgeving en halen heel wat CO2 uit de lucht", klinkt het.

"Zowel de bomen die in de Norbertinessenlaan gebleven zijn, als de bomen die een nieuwe thuis kregen, beschikken nu ondergronds en bovengronds over meer ruimte, waardoor hun levenskansen gevoelig verhogen." Hiermee slaat de gemeente verschillende vliegen in één klap: de middenberm in de Norbertinessenlaan werd duurzaam verfraaid, de mooie bomen werden behouden, andere omgevingen werden opgewaardeerd en veraangenaamd en het openbaar groen krijgt hiermee een enorme boost.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139