LimburgActueel.be"Pure beleving als we bewijzen dat wij de dappersten zijn!"

Door Kris Pattyn - 27 mei 2016 - 0000 - Onze Weg

In Sint-Truiden zijn ze duidelijk in de modus van de verandering. Een nieuwe markt, een nieuw logo en nu ook een nieuwe baas van STVV.De man die zijn ploeg verkocht en daarvoor niet met liefdevolle ogen werd bekeken, heeft zijn oude liefde weer tot zijn eigendom gemaakt. Terug van weggeweest, maar niet als voorzitter. Dat laat hij over aan de dame aan zijn zijde, die zo de eerste vrouwelijke baas wordt in het mannenbastion dat voetbal toch nog steeds is. De sjotters van de fruitstad moeten weer hip worden klinkt het.

Of de liefde van de ploeg puur altruïsme is, durven we niet hopen. Want nu ploeg en stadion in één hand zitten, wil de man er echt voor gaan. Een stadion waarvoor hij zelf de centjes geregeld heeft. En dan is de optelsom snel gemaakt. Als de ploeg haar aantrekkingskracht verliest, dan gat het met de economische activiteit rondom het grasplein ook. Wat duidelijk maakt dat voetbal - hoezeer de fans ook verknocht zijn - van een andere orde is dan vroeger.

Het is gewoon keiharde business geworden  waar centen in gestoken worden en die er in een vermeerderde staat weer moeten uitkomen. Het product is uiteindelijk een illusie waarin een schare fans bereid zijn hun leven en vooral hun centen te geven. Niet dat daar iets verkeerd aan is. Verre van, want we gaan ook voor de beleving met de kinderen naar een pretpark. Een Britse sociobioloog noemde in de jaren tachtig van de vorige eeuw voetbal een veredelde stammen oorlog.

Ook daar was beleving een belangrijk component in zijn analyse. Wat ook voor een stuk de aantrekkingskracht van het spel met de bal verklaart. Wat ook doet begrijpen dat straks als in Frankrijk de bal rol iedereen, zelfs de grootste hater van het spel, gaat supporteren voor de nationale ploeg. Pure beleving als we bewijzen dat wij de dappersten zijn!


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139