LimburgActueel.beBocholt VV kan enkel tegen Ciney winnen

Door Rony Maes - 29 maart 2016 - 3950 - Sport

Het Paasweekend was geen rustpauze voor de voetballers in derde Nationale B. Bocholt VV moest twee keer aan de slag. Vrijdag won het tegen Ciney met 2-1. Maandag werd helaas verloren in Grimbergen (1-0) en ook Sporting Hasselt kwam zonder punten uit Luik (3-1). Vrijdagavond sprak Limburg Actueel na de overwinning van Bocholt met doelpuntenmaker Dean Boiten en de man van beide assists: Danny Schreurs.

In de eerste paaswedstrijd ontving Bocholt Ciney, of te wel een duel tussen de nummers drie en vijf. Bij de thuisploeg ontbrak de zieke Vandermeeren en startten Bloemen en Schreurs opnieuw in de basis. De start van Bocholt was goed, maar dat duurde maar even. Nadien kwam Ciney beter in de wedstrijd en dwong enkele hoekschoppen af. Op het halfuur kreeg het dan ook de eerste kans, die door Lambert nipt over gekopt werd. Bocholt toonde zich in de 37ste minuut erg efficiënt: Bloemen lanceerde op rechts Schreurs en zijn gemeten voorzet werd door Boiten aan de tweede paal binnen gewerkt (1-0). Ciney reageerde nog langs Jaddot en een verschot van Lambert, dat door Wintjens gered werd.

Naar adem happen
In de tweede helft zorgde het team van Johan Houben voor het eerste gevaar. Opnieuw bracht een snelle tegenreactie Schreurs-Boiten, Boiten voor doel, maar nu schoot hij op de goed uitgekomen Fall. Dit leek een dure misser want in de 62ste minuut kopte kapitein Fiasse aan de overkant een vrije trap van Dethier binnen (1-1). Bocholt hapte even naar adem, maar opnieuw Boiten ook nu op assist van Schreurs zorgde in de 73ste minuut aan de eerste paal voor 2-1. Zo scoorde de ex-speler van STVV, die zaterdag twintig werd, zowel in Hasselt als tegen Ciney drie belangrijke doelpunten op rij. De slotfase was nog spannend maar Plos stootte op Wintjens en Boiten en Schreurs konden de stand niet opdrijven.

Nederlagen op Paasmaandag
Na de overwinning tegen Ciney heeft Bocholt VV op Paasmaandag tegen het bescheiden Grimbergen de lijn niet kunnen verder trekken. Na een zwakke partij slikte het tien minuten voor tijd het doelpunt van de nederlaag.

Ook Sporting Hasselt verloor bij FC Luik. Na de uitsluiting in de eerste helft van Demulder (tweemaal geel) kon de thuisploeg tot 3-0 uitlopen vooraleer Bilican voor de 3-1 eindstand zorgde. Bocholt blijft derde op zes punten van leider Oosterzonen. Hasselt zakt na een één op zes naar de vijfde plaats. Zaterdag om 20u00 ontvangt Sporting Hasselt leider Oosterzonen en Bocholt VV speelt tegen Cappellen.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'
8.000 proevers op de Dag van het eetbare landschap in Bokrijk

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139