LimburgActueel.beVier dagen bloemenpracht in en rond kasteel Alden Biesen : de beeldreportage

Door Rony Maes - 28 september 2015 - 3740 - Toerisme

De eerste stop van Fleuramour is steeds de Franse tuin. Daar werd 20 jaar gevierd met verschillende flessen Champagne. Via het buitenhof kom je dan al snel in het kasteel terecht. Hoewel 'snel' niet het juiste woord is voor de talrijke bloemenliefhebbers! Dat was het zeker niet op vrijdag, met creaties van plantaardige hoofddeksels. De mooiste drie werden beloond. Iedereen die kwam opdagen met een eigen gecreëerd hoofddeksel, kreeg korting op zijn inkomticket en een glaasje cava.

Vier dagen bloemenpracht in en rond kasteel Alden Biesen : de beeldreportageCirca 400 mensen maakten zo hun opwachting in Alden Biesen. Een opvallend koppel had zich een Indianenlook aangemeten via een eigen creatie. Een creatie waar meer dan 10 uur werk in zat.

De ere-koer van de landcommanderij werd volledig ingericht door Tomas De Bruyne. Hij gebruikte onder meer 30.000 witte rozen voor zijn enorme creatie. Tomas is als Vlaamse bloemsierkunstenaar geen onbekende in de rest van de wereld. De Vlaamse bloemsierkunst en Russische bloemsierkunst hebben heel wat gemeen, leerden we dit weekend.

Europees en regionaal
Jomi Hemschoote van Rekad vertelt. "Onze magazines worden in 4 talen verspreid over gans de wereld. Zo hebben we in Japan 2.000 abonnees. Onder meer hierdoor is Fleuramour (gestart als bloemschikhappening) de laatste jaren steeds gegroeid. Nu in 2015 kunnen we spreken van een Europees event."

Uiteraard ook talenten uit eigen regio. Zo zagen we bijvoorbeeld schitterend werk van Linda Huguenay uit Meeuwen-Gruitrode; een combinatie van houten paletten en bloemen. Bij het raam zagen we zelfs uitgesneden laurierblaadjes.

Ook Jazz Bilzen vind je terug als bloemsierkunst. Een knipoog naar de geschiedenis van 50 jaar geleden! Maar uiteraard was er nog veel meer te beleven. Limburg Actueel geeft je alvast een voorsmaakje via de bijgevoegde beeldreportage. Liefhebbers kunnen maandag nog tot 18u:00 naar Alden Biesen om zelf ook allemaal te beleven.Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150