LimburgActueel.beBilzerse bloemisten fleuren stadhuis op in kader van Fleuramour

Door Redactie - 23 september 2015 - 3740 - Toerisme

Van 25 tot en met 28 september dompelt het bloemenspektakel Fleuramour de landcommanderij Alden Biesen voor de 20ste keer onder in een sprookjesachtige sfeer. “Elke editie zakken meer dan 15.000 bezoekers uit de hele wereld naar Bilzen af, nieuwsgierig naar de creaties van de bekendste floristen. De florale pracht beperkt zich niet enkel tot Alden Biesen. Voor het tweede jaar op rij zetten drie lokale bloemisten deze week het stadhuis op de Markt letterlijk in de bloemetjes", vertelt schepen Griet Mebis.

Bilzerse bloemisten fleuren stadhuis op in kader van FleuramourMet deze stunt wil het stadsbestuur de link tussen Alden Biesen en Bilzen versterken. “De grote evenementen op Alden Biesen lokken keer op keer duizenden nieuwsgierigen naar de landcommanderij. We willen de dagen voordien een klein beetje van de sfeer van die happenings doortrekken naar het centrum van Bilzen", aldus burgemeester Frieda Brepoels.

Uitstraling geven
Jos Berx van Bloemenatelier Janelke in Bilzen is al circa 40 jaar actief in de sector. In 1997 en 2000 schopte hij het tot Belgisch kampioen bloemschikken. Hij nam al meermaals deel aan Fleuramour. “Ik heb altijd graag met bloemen gewerkt. Persoonlijk vind ik het super om samen met mijn collega’s aan de slag te zijn op de Markt. We willen het stadhuis extra uitstraling geven en de band tussen Bilzen en Fleuramour versterken.”

Kruim bloekschikscène
“Dit initiatief is een interessante uitdaging om er samen iets schitterends van te maken”, pikt Carla Vanheusden van Bloemkepluk in Beverst in. Ze doet al sinds 2006 mee met Fleuramour. “Onderschat de impact niet. Elk jaar verzamelt daar het kruim van de internationale bloemschikscène. Het is dan ook zowel qua aanbod als opkomst een belangrijk evenement voor Bilzen en dat willen we met deze bloemenstunt beklemtonen.”

Ideeën opdoen
Ludwig Hardy van Bloemen Hardy in Munsterbilzen is het daarmee eens. “Niemand die van planten en bloemen houdt, kan om Fleuramour heen. Ik merk bij veel klanten dat ze telkens weer uitkijken naar het evenement, onder meer om er ideeën op te doen. Door tijdsgebrek kan ik zelf niet deelnemen maar ik probeer elk jaar een kijkje te gaan nemen.”

4.000 anjers
Gister begonnen de drie Bilzerse bloemisten met de decoratie van de gevel en de pui van het stadhuis. Ze kunnen hiervoor rekenen op meer dan 4.000 anjers in mooie pastelkleuren die door de organisatie van Fleuramour ter beschikking worden gesteld. De stad voorziet sfeervolle verlichting. Het resultaat is vanaf vandaag enkele weken lang te bewonderen.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150